Sla inhoud over

Hulp voor slachtoffers van zinloos geweld

Daders van zinloos geweld blijken in de praktijk regelmatig hun straf niet uit te zitten, simpelweg omdat ze spoorloos zijn en de politie vaak niet de capaciteit heeft om ze op te sporen. Hierdoor blijven slachtoffers met losse eindjes zitten en blijken ze het proces nooit volledig te kunnen verwerken. Vanuit de stichting is een samenwerking aangegaan met Recherchebureau Causa Vestra uit Vlaardingen, welke graag haar expertise beschikbaar stelt om een aantal van deze “spoorloze” daders te vinden en hun straf alsnog uit te laten zitten.

Recherchebureau Causa Vestra is op zoek naar dossiers waarbij daders veroordeeld zijn voor een strafrechtelijk vergrijp, hals(misdrijf), maar hun straf nog niet uit hebben gezeten doordat ze volgens instanties niet vindbaar zijn. Het vergrijp dient in de regio Rijnmond plaats te hebben plaatsgevonden en de uitspraak van de rechter dient te liggen in de periode 2010-2014.
 
Bent u of kent u iemand die slachtoffer is geweest van zinloos geweld en heeft de dader nog niet zijn straf uitgezeten? Neem dan contact met Recherchebureau Causa Vestra op, e-mail adres: moed@causavestra.nl. Alle informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.
 
Na ontvangst van uw e-mail, hoe gaan wij dan verder?
Naar aanleiding van de ontvangen e-mail stuurt Recherchebureau Causa Vestra in een reactie de benodigdheden. Na ontvangst van de benodigdheden zal Recherchebureau Causa Vestra de kwestie beoordelen op haalbaarheid, waarna er een terugkoppeling wordt verstuurd.
 
De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld, dan wel Causa Vestra zijn vrij om een bepaald dossier wel/niet in behandeling te nemen. 
Zie voor aanvullende informatie over Recherchebureau Causa Vestra: www.causavestra.nl