Sla inhoud over

Geschiedenis Moed


“Aan een ieder die zich aangesproken voelt… Bent u net als ik dat zinloze geweld zat? Ik begin nu een actie! Een actie voor het leven. Gisteren heb ik een stichting opgericht die zich gaat inzetten tegen het geweld met de daarmee gepaard gaande normvervaging, zowel geestelijk als fysiek, op straat als binnenhuis, nationaal als internationaal.”

Dit is de openingstekst van mijn eerste persbericht uit naam van de stichting. De aanleiding was de dood van Meindert Tjoelker uit Leeuwarden op 13 september 1997. Dit vanuit een gevoel dat één minuut stilte niet genoeg is. Er kan meer gedaan worden tegen pesten, agressie en geweld... zinloos geweld. De filosofie is simpel: Geef mensen vertrouwen dat je altijd iets kan doen om op een positieve wijze je eigen leefomgeving te verbeteren. Niets moet, maar Moed...

Bart Wisbrun

De filosoof Epictetus deelde 2000 jaren geleden al de volgende wijsheid met zijn leerlingen die nu nog steeds meer dan ooit van toepassing is, namelijk; "Iedereen zei dat het niet ging en toen kwam er iemand binnen die dat niet wist en die deed het”